Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2009

Xρειάζομαι τις αποδείξεις μου για την εφορία. Please...

Πηγαίνω στον γιατρό ούτε λόγος για απόδειξη. Πηγαίνω στον οδοντίατρο το ίδιο. Τρεις στους πέντε γιατρούς που επισκέφτομαι δε μπαίνουν καν στο κόπο να με ρωτήσουν έστω για τα μάτια..
Χτες τόλμησα να ζητήσω απόδειξη από το γιατρό και με κοίταξε τελείως περιφρονητικά. Αισθάνθηκα χάλια. Σα ζήτουλας. Το ξέρω ότι κακώς αισθάνθηκα έτσι και ότι αυτός θα έπρεπε να ντρέπεται αλλά… Το κακό είναι ότι όσο πιο καλός τους πελάτης είσαι τόσο πιο πολύ σ’ εκμεταλλεύονται. Το ίδιο συμβαίνει εάν σ’ εχει συστήσει κάποιος γνωστός.

Το περίεργο όμως είναι γιατί αισθάνθηκα εγώ "ζήτουλας". Γιατί αισθάνθηκα φόβο και ντροπή να ζητήσω κάτι που δικαιωματικά μου ανήκει.
Το σύστημα της παρανομίας είναι τελικά πολύ καλά οργανωμένο έτσι ώστε να φοβίζει ,να δημιουργεί ενοχές με αποτέλεσμα να μας κάνει αδιάφορους κλεισμένους στο καβούκι μας και κατά συνέπεια συνένοχους. Εξάλλου όλα έχουν προσαρμοστεί στο νόμο της παρανομίας , της χυδαιότητας και της ασυδοσίας ακόμη και η γλώσσα.
Κάποια που μου έρχονται αυθόρμητα :προμήθεια-μίζα, stage-ρουσφέτι, ξέπλυμα χρήματος-off shore εταιρία, κράχτης-δημοσιογράφος,κουμπάρος-συνεργάτης, κλίκα-επιτελείο, πιόνι-πρόεδρος, αργόσχολος-δημόσιος υπάλληλος, ένοχος-αθώος άνευ αποδείξεων, καταγγελία-ρουφανιά κ.ο.
Δε λέω ότι δεν υπάρχουν και λαμπρές εξαιρέσεις. Υπάρχουν. Δυστυχώς όμως δεν είναι ο κανόνας.

Και οι έλεγχοι. Αλήθεια πως , που και από ποιους γίνονται έλεγχοι ;;;....

..." Η δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται γιατί καταχράστηκε το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, γιατί έμαθε στους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια δικαίωμα, την παρανομία σαν ελευθερία, την αναίδεια του λόγου σαν ισότητα και την αναρχία σαν ευδαιμονία. ΙΣΟΚΡΑΤΗΣ".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου