Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2009

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ




Παραμονή Πρωτοχρονιάς στην πόλη που γεννήθηκα, που μεγάλωσα. Πολύ όμορφα στολισμένη. Εκατοντάδες άνθρωποι πάνω κάτω τρέχοντας να προλάβουν τα δώρα της τελευταίας στιγμής.
Ευκαιρία και για ένα καφεδάκι. Όλα τα καφέ "φίσκα". Εδώ υπάρχει η πολυτέλεια του καφέ του ενός τετάρτου που αρκετά συχνά παίρνει παράταση. Το ίδιο κάνουμε και εμείς. Συναντάω γνωστούς που είχα πάνω από δεκαπέντε χρόνια να δω. Κερνούν με χαρά τα ποτά. Θυμόμαστε τα παλιά. Καλοσωρίζουν τον άντρα μου. Είναι σα να μην πέρασαν τόσα χρόνια. Ενθουσιασμός, χαρά.

Φεύγουμε για να προλάβουμε και εμείς ν' αγοράσουμε κάποια δώρα ακόμη. Η μπάντα του δήμου παίζει τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα. Από τα μεγάφωνα της πόλης ακούγονται εορταστικές μελωδίες.
Οι γονείς συνωστίζονται για μια φωτογραφία με τον Άγιο Βασίλη μπροστά από την υπέροχη φάτνη. Τα πιτσιρίκια τρέχουν εκστασιασμένα στη μεγάλη πλατεία.
Κάνουμε τις αγορές μας. Μας καλωσορίζουν με "Χρόνια Πολλά " και μας αποχαιρετούν με "Καλή χρονια". Ευχές ακούγονται από παντού.

Παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής για το σπίτι. Βγαίνοντας από το κέντρο και μπαίνοντας στις γειτονιές μας έρχεται μυρωδιά από τσίκνα. Έξω από τα καφενεία έχουν στήσει τσιμπούσι. Οι καφέδες και το λιτό ουζάκι έχει αντικατασταθεί από κρασάκι , τσιπουράκι και γενναιόδωρες ποικιλίες με φρεσκοψημένα σουβλάκια και λουκάνικα. Χέρια υψώνονται και χαιρετούν τους περαστικούς. Τα παιδάκια χαιρετούν ενθουσιαμένα τους Αγιους Βασίληδες που κοσμούν τα μπαλκόνια.

Φτάνουμε στο δρόμο του σπιτιού μας. Όσοι έχουν τελειώσει τις δουλειές τους ξαποσταίνουν στα πεζοδρόμια. Οσοι από τους γείτονες δεν είχαν πάρει χαμπάρι ότι ήρθαμε στην πόλη έρχονται να μας αγκαλιάσουν, να μας φιλήσουν και να μας καλωσορίσουν.Τα πιτσιρίκια χαιρετούν μ' ενθουσιασμό την κόρη μου. Πριν μπω στο σπίτι κάθομαι λίγο στο πηγαδάκι της γειτονιάς και ακούω τις γειτόνισσες να συζητούν για το μενού της μεγάλης βραδιάς.

Μπαίνουμε στο σπίτι να φορτώσουμε μπαταρίες γεμάτοι από ήχους , εικόνες, μυρωδιές υπέροχες και τόσο οικείες!!! Μακάρι κάθε μέρα να είναι μια μεγάλη γιορτή. Μακάρι το 2010 να είναι όλο μια υπέροχη γιορτή.

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!!! Ο ΑΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΣΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ ΑΠ' ΕΜΑΣ ΤΑ ΔΩΡΑ ΠΟΥ ΕΠΙΘΥΜΕΙ!!! ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΑ!!!

2 σχόλια:

  1. Θερμές ευχές για την νέα χρονιά!!
    Χρόνια πολλά και καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τελικά όλες οι μικρές πόλεις μοιάζουν πολύ μεταξύ τους στις γιορτές!
    Καλή γιορτινή χρονιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή