Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2009

Ένα παιδί μεγαλώνει (2) : Οι δίδυμες


Η Ελευθερία ήταν δίδυμη με την Ισμήνη. Ολόιδιες. Πρώτη γεννήθηκε η Ισμήνη και μετά από ένα λεπτό η Ελευθερία. Ήταν τα δεύτερα παιδιά της 6μελους οικογένειας. Αυτοκόλλητες. Με μια μόνο διαφορά. Η Ελευθερία εξαρτημένη από την Ισμήνη. Στο χαρακτήρα δε διέφεραν και πολύ. Χαμηλών τόνων παιδιά, φοβόντουσαν να διεκδικήσουν και όταν το έκαναν αυτό γινόταν με λάθος τρόπο. Κάπως επιθετικό, λες και ήθελαν μέσα από την επιθετικότητά τους να καλύψουν τη δειλία τους και την ανασφάλειά τους. Η Ισμήνη πιο ανεξάρτητη και ακόμη πιο πρόσχαρη. Η Ελευθερία περισσότερο κτητική, ανταγωνιστική και λίγο περισσότερο… πονηρή. Άμα έπαιρναν μια τσάντα στην Ισμήνη ήθελε ακριβώς την ίδια. Η μάνα τους αναγκάστηκε να τους φοράει τα ίδια και να τους αγοράζει τα ίδια πράγματα. Πολλές φορές έκανε την άρρωστη για να προσελκύσει όλη την προσοχή της μάνας της .. Όμως πολύ πιο ευαίσθητη από την Ισμήνη και πολύ πιο συμπονετική.

Όμορφες κοπέλες, ευγενικές πρόσχαρες , κοινωνικές , δραστήριες και με πολλές πολλές κατακτήσεις. Ηταν ευρέως γνωστές στα περίχωρα για την ομορφιά τους και τον ευγενικό τους χαρακτήρα. Πάντα περιποιημένες. Η μάνα τους μοδίστρα-από τις καλύτερες- τους έφτιαχνε τα πιο όμορφα ρούχα. Δεν τελείωσαν το σχολείο. Ίσα ίσα που πρόλαβαν να τ’ αρχίσουν. Οι γονείς τους δεν έκαναν ιδιαίτερες προσπάθειες να το συνεχίσουν. Δεν ήταν αδιάφοροι, απλά δεν ασχολήθηκαν για διάφορους λόγους.

Τα κορίτσια προσπαθούσαν για το καλύτερο, συμμερίζονταν τους γονείς τους και τους συμπαραστέκονταν όπως μπορούσαν στα προβλήματα που κατά καιρούς αντιμετώπιζε η οικογένεια.
Όπως όλα τα κορίτσια είχαν τ΄ονειρά τους , τις φιλοδοξίες τους, τις κρυφές τους επιθυμίες. Τους άρεσε η μεγάλη ζωή , η διασκέδαση . Περίμεναν τον πρίγκιπα τους. Πολλά όμως είναι θέμα χρόνου και τύχης. Πολλές προτάσεις από αρκετά περιζήτητους γαμπρούς τις απέρριψαν. Απέρριψαν ακόμη και πρόταση να γίνουν ηθοποιοί. Η γνησιότητά τους , η ηθική τους και ο ρομαντισμός τους δεν ήταν και οι καλύτεροι σύμμαχοι τους στα μεγαλεπήβολα σχέδια τους.
Αποφάσισαν να αναζητήσουν την τύχη μόνες τους. Όπως μπορούσαν. Η Ελευθερία πήγε σε μια σχολή κομμωτικής και η Ισμήνη την ακολούθησε. Άνοιξαν μαζί ένα κομμωτήριο. Ήταν πολύ καλές ως τεχνίτες αλλά ως επιχειρηματίες άστα. Τους χρωστούσαν ένα σωρό χρήματα οι πελάτισσες εκμεταλλευόμενες το καλό του χαρακτήρα τους .

Έτυχε; Eπεδίωξαν; Στα τριάντα τους παντρεύτηκαν τους δύο κολλητούς. Η γέννα της Όλγας ήρθε ως η καλύτερη δικαιολογία να παρατήσουν την επιχείρηση.
Η Ελευθερία με τον Αντώνη έμειναν αρχικά σε μια επαρχιακή πόλη 50 χλμ μακριά από το χωριό τους. Μαζί με τον Αντώνη με τα λιγοστά χρήματα της προίκας της αγόρασαν ένα μικρό σπιτάκι. Η Ισμήνη ακολούθησε τον Γεράσιμο στην Αθήνα όπου πήρε μετάθεση από την υπηρεσία του για δύο χρόνια. Νοίκιασαν μια γκαρσονιέρα.
Και οι δύο μέσα σ’ ένα χρόνο αφότου παντρεύτηκαν απέκτησαν απ’ ένα παιδί. Απ’ ένα κοριτσάκι. Η Ελευθερία την Όλγα και η Ισμήνη την Έλλη. (συνεχίζεται)




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου