Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

Κανελόνια με σπανάκι

Για τη γέμιση :
Σπανάκι κατεψυγμένο και ψιλοκομμένο
Μισό πράσσο
1 κρεμμυδάκι ξερό
Ανθότυρο
Φέτα
1 αυγό
αλάτι
Πιπέρι
Λάδι
Εκτέλεση : Τσιγαρίζουμε το σπανάκι με το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι και το πράσο. Βάζουμε ανακατεμένο το ανθότυρο και τη φέτα και αν θέλουμε κίτρινο τυρί. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Αφού το κατεβάσουμε από τη φωτιά ρίχνουμε και ανακατεύουμε γρήγορα το αυγό και αν θέλουμε προσθέτουμε και λίγη κρέμα γάλακτος.

Στη σε ένα πυρέξ στρώνουμε λαδόκολλα και αρχίζουμε να γεμίζουμε και να τοποθετούμε τα κανελόνια (αυτά που δεν χρειάζονται προβράσιμο). Περιχύνουμε τα κανελόνια με κρέμα γάλακτος , κίτρινο τυρί και λίγη φρέσκο πολτό ντομάτας (χρησιμοποιώ αυτή στο γυάλινο βάζο). Στη συνέχεια πετάμε εδώ και εκεί λίγα κομματάκια φρέσκο βούτυρο. Βάζουμε αλάτι και τριμμένο μαύρο πιπέρι.

Ετοιμάζουμε τη μπεσαμέλ και ανακατεύουμε δύο τρεις κουταλιές πολτό ντομάτας και βάζουμε λίγο μπαχάρι. Την τοποθετούμε επάνω στα κανελόνια, ρίχνουμε τριμμένο κίτρινο τυρί και μερικά κομματάκι φρέσκο βούτυρο.

Το φαγητό είναι έτοιμο για ψήσιμο. Αφού έχουμε προθερμάνει το φούρνο, το αφήνουμε να σιγοψηθεί μεταξύ 150-180.

Το φαγητό μας είναι έτοιμο.

3 σχόλια:

  1. Έτσι νομίζω πραγματικά! Μάλιστα φτιάχνω αρκετή γέμιση τη βάζω στην κατάψυξη και όταν χρειαστεί φτιάχνω το φαγητό σε χρόνο ρεκόρ.

    Αν το δοκιμάσεις πες μου εάν σου άρεσε.

    Καλημέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τελικά αργείς, αλλά δεν λησμονείς.
    Το φαγητό το φτιάχνω κι εγώ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή