Τετάρτη 28 Απριλίου 2010

Το γαλατάκι του Θεού;;; Το γάλα και ο μύθος;;; (part 1)

H κόρη μου από πολύ μικρή ( 1,5 ετών )έκοψε το γάλα. Δε θέλει να το βλέπει!!! Μπορεί να μου έμοιασε σ' αυτό. Και εγώ δεν ήθελα ούτε να το δω ούτε να το μυρίσω. Σα μάνα όμως νοιώθω πολύ άσχημα που το παιδί μου δεν πίνει γάλα. Προσπαθώ να της το αναπληρώνω μ' άλλα γαλακτομικά όπως γιαούρτι, τυριά κ.α. που ευτυχώς της αρέσουν πολύ.

Επειδή είμαι αρκετά αγχωτική όσον αφορά το παιδί άρχισα να συζητάω το θέμα με γνωστούς ένας εκ των οποίων μου έστειλε το ακόλουθο presentation to οποίο με θορύβησε πολύ και ψάχνω να βρω μια άκρη :
(Eπειδή έχει αρκετή πληροφορία αναρτώ σήμερα το πρώτο μέρος)


Boldhttp://milksucks.com/

"Η οστεοπόρωση, το γάλα και ένας σύγχρονος μύθος !!!, ;;;
52% των θερμίδων από γαλακτοκομικά

Σύμφωνα με το USDA, το 1994 ο μέσος Αμερικανός κατανάλωσε :
265 kgr γάλα και γαλακτοκομικά προϊόντα
178 κιλά λαχανικά
54 κιλά φρούτα
90 κιλά κρέας και
87 κιλά προϊόντων που περιέχουν αλεύρι και δημητριακά.
Fruit about 3%
Vegies about 8%
Meat about 17%
Grains about 20%

Diary : About 52% of daily calories !!!

Ξέρατε ότι:
* Το γάλα είναι η βάση των καρδιακών παθήσεων
Το γάλα είναι ο λόγος που 1 στις 6 αμερικανίδες θα αναπτύξει καρκίνο του μαστού
25 εκατομμύρια αμερικανίδες μετά την ηλικία των 40 έχουν εντοπιστεί με αναπηρική αρθρίτιδα και οστεοπόρωση.. Αυτές έχουν πιει παραπάνω από 1 κιλό γάλα ανά ημέρα για ολόκληρη τη ζωή τους.
Το ασβέστιο στο γάλα δεν απορροφάται επαρκώς και η κατανάλωση γάλακτος είναι η αιτία της οστεοπόρωσης.
60% των γαλακτομικών αγελάδων της Αμερικής έχουν τον ιό της λευχαιμίας. Είναι σωστό να τρώγεται η σάρκα ή το γάλα από τα ασθενεί ζώα;;;

Η ΤΕΛΕΙΑ ΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ;;;. ΜΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΓΝΩΜΗ !

Το γάλα της αγελάδας είναι ειδική τροφή για τα μοσχαράκια. Δεν επιτρέπεται να πίνεται από ανθρώπους όπως επίσης και το γάλα άλλων θηλαστικών.

Το γάλα είναι αρμόδιο για τις αλλεργίες, κολικούς, την κολίτιδα, πόνο στο αυτί, κρυολογήματα και τη συμφόρηση στα μικρά παιδιά.
Η έρευνα δίχνει ότι μια βοοειδής πρωτεϊνη στο γάλα καταστρέφει τα κύτταρα β του παγκρέατος που παράγουν ινσουλίνη, προκαλώντας to διαβήτη.

ΓΑΛΑ : ΕΝΑ ΘΑΝΑΣΙΜΟ ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ
Κάθε γουλιά γάλα περιέχει : αυξητική ορμόνη, λιπαρά, χοληστερόλη, αλλεργιογόνες πρωτεϊνες, εντομοκτόνα, αίμα, πύον, αντιβιοτικά, βακτηρίδια, ιούς κ.α.

ΜΥΘΟΣ ΓΑΛΑΚΤΟΣ #1 : Το γάλα βοηθά να χτιστούν γερά κόκκαλα.
Οι γονείς περνούν αυτό το μύθο στα παιδιά τους και οι παραπληροφορημένοι διατροφολόγοι τον ενισχύουν.

Το γάλα και τα γαλακτοκομικά προϊόντα αποδυναμώνουν τα κόκκαλα και επιταχύνουν την οστεοπόρωση. Η κατανάλωση γάλακτος προκαλεί αυτό που διαφημίζεται ότι δήθεν αποτρέπει.

Η οστεοπόρωση προκύπτει από την απώλεια ασβεστίου και όχι από την ανεπαρκή πρόσληψη ασβεστίου.
Και τα γαλακτοκομικά προϊόντα λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς τους σε πρωτείνη προωθούν την απώλεια ασβεστίου.
Μελέτες έχουν διαπιστώσει ότι η υψηλή κατανάλωση γαλακτοκομικών προϊόντων συνδέται με τα υψηλά ποσοστά οστεοπόρωσης.

Γι' αυτό : ΕΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΓΕΡΑ ΚΟΚΚΑΛΑ ΜΗΝ ΠΙΝΕΤΕ ΓΑΛΑ!

ΜΥΘΟΣ #2 : Το γάλα είναι το κορυφαίο ποτό υγείας

Τρώγωντας φρούτα, λαχανικά και ολόκληρα σιτηρά έχει τεκμηριωθεί ότι χαμηλώνεις τον κίνδυνο καρδιακών, την υψηλή πίεση αίματος και τον καρκίνο.
Τα γαλακτοκομικά προϊόντα είναι σαφώς αιτία της οστεοπόρωσης, των καρδιακών παθήσεων, της παχυσαρκίας , του καρκίνου, των αλλεργιών και του διαβήτη. Τα γαλακτοκομικά προϊόντα δεν έχουν καμμία σχέση με " υγεία ". Η σχέση τους με τις καρδιακές παθήσεις είναι ιδιαιτέρως ισχυρή.

Ο William B. Grant, ph. Δ., συνοψίζει τις αυξανόμενες αποδείξεις ότι και το γάλα χωρίς λιπαρά είναι επίσης σημαντικός φορέας για τις καρδιακές παθήσεις. Το γάλα χωρίς λιπαρά είναι ιδιαιτέρως χαμηλό στις βιταμίνες β. Ο μεταβολισμός της πρωτείνης του γάλακτος ελλείψει των βιταμινών β συμβάλει στην συγκέντρωση homocysteine, ένας δείκτης για τις καρδιακές παθήσεις.

ΜΥΘΟΣ #3 : Το γάλα είναι απαραίτητο για τα παιδιά που μεγαλώνουν.
Τρεις λόγοι που το γάλα και τα παιδιά δεν πάνε μαζί.
Κατ' αρχάς το γάλα είναι η κύρια αιτίας της ανεπάρκειας σιδήρου αναιμίας στα νήπια και η αμερικάνικη ακαδημία παιδιατρικής αποθαρρύνει τώρα το δόσιμο γάλακτος στα παιδιά πριν τα πρώτα τους γενέθλια.
Δεύτερον, έχει αποδειχτεί ότι η κατανάλωση γάλακτος κατά την παιδική ηλικία συμβάλλει στην ανάπτυξη του διαβήτη τύπος - 1. Ορισμένες πρωτείνες στο γάλα μοιάζουν με τα κύτταρα β του παγκρέατος που εκκρίνουν την ινσουλίνη. Σε ορισμένες περιπτώσεις το ανοσοποιητικό σύστημα κάνει αντισώματα ενάντια στην πρωτείνη γάλακτος που εσφαλμένα επιτίθεντε και καταστρέφουν τα κύτταρα β.

Τρίτον , οι αλλεργίες γάλακτος είναι πολυ κοινές στα παιδιά και προκαλούν τα προβλήματα ιγμοροίων, διάρροια, δυσκοιλιότητα και κούραση. Είναι μια κύρια αιτία των χρόνιων μολύνσεων αυτιών που μολύνουν μέχρι 40% όλων των παιδιών κάτω της ηλικίας των 6 ετών.

Οι αλλεργίες γάλακτος συνδέονται επίσης με τα προβλήματα συμπεριφοράς στα παιδιά και με την ενοχλητική άνοδο του άσθματος της παιδικής ηλικίας.(Οι αλλεργίες γάλακτος είναι εξίσου κοινές στους ενηλίκους με παρόμοια συμπτώματα).

ΜΥΘΟΣ #4 : Το γάλα είναι καθαρό και θρεπτικό.
Σα να μην ήταν ήδη κακό από μόνο του το γάλα, ο χημικός γίγαντας η MONSANTO και η FDA το έκαναν ακόμη χειρότερο. Το 1994 η FDA ενέκρινε τη χρήση του recombinant bovine somatotropine (rbST) μια γενετικά κατασκευασμένη ορμόνη από τη MONSANTO που αυξάνει την παραγωγή γάλακτος από τις αγελάδες 10%-25%. Το γάλα από τις αγελάδες που αντιμετωπίζεται με rbST περιέχει ανεβασμένα επίπεδα insulin- like growth factor- I (IGF-Ι) ένας από τους ισχυρότερους αυξητικούς παράγοντες που προσδιορίστηκαν ποτέ.

Το (IGF-I) εμφανίζεται και στις αγελάδες και στους ανθρώπους και είναι ίδιος μεταξύ των δύο αυτών ειδών. Ενώ ο (IGF-I) δεν προκαλεί καρκίνο υποκινεί σίγουρα την αύξησή του. Οι πρόσφατες μελέτες έχουν βρεί μια 7πλάσια αύξηση στον κίνδυνο για ανάπτυξη του καρκίνου του μαστού σε γυναίκες και μια 4πλη αύξηση στο προστατικό καρκίνο στους άνδρες με τα πιο υψηλά επίπεδα. Η rbST αυξάνει τις μολύνσεις στους μαστούς των αγελάδων. Επομένως, στις αγελάδες που θεραπεύονται με rbST ΄δίνονται περισσότερα αντιβιοτικά και τα υψηλότερα ίχνη αυτών των φαρμάκων καθώς και πύον και βακτηρίδια από τους μολυσμένους μαστούς βρίσκονται στο γάλα τους.
Ο μύθος ότι η οστεοπόρωση προκαλείται από την ανεπάρκεια ασβεστίου δημιουργήθηκε για να πουλήσει τα γαλακτοκομικά προϊόντα και τα συμπληρώματα ασβεστίου.
Δεν υπάρχει καμμία αλήθεια σ' αυτόν.

Οι αμερικανίδες είναι μεταξύ των μεγαλύτερων καταναλωτών ασβεστίου στον κόσμο και παρόλα αυτά έχουν ένα από τα πιο υψηλά ποσοστά οστεοπόρωσης στον κόσμο.
Δρ John McDugall
(To πρόγραμμα McDugall για τις γυναίκες 2000)

Η οστεοπόρωση είναι μια ασθένεια που επιφέρει εξασθένηση και χαρακτηρίζει από τη χαμηλή μάζα των οστών και την επιδείνωση του ιστού των οστών." CON'T



3 σχόλια:

  1. Αυτό ακριβώς είχα σκοπό να σου συστήσω να διαβάσεις, αλλά είδα ότι το γνωρίζεις. Πιστεύω πως είναι αλήθεια, είχα κι εγώ το ίδιο πρόβλημα ως νήπιο και μέχρι σήμερα και είμαι μια χαρά.
    Σε χαιρετώ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπημένο μου alataki καλή σου μέρα. Διαβάζοντας το συγκεκριμένο e-mail καθώς και ένα που ήρθε σήμερα για τις δυο πιο γνωστές βιομηχανικές μονάδες γάλακτος, τ' έχω χάσει. Δεν ξέρω τι είναι αλήθεια ή ψέμματα. Τα πάντα είναι θέμα συμφερόντων και εμείς οι "κοινοί θνητοί" ψάχνουμε να βρούμε απεγνωσμένα την αλήθεια μόνοι μας. Οι ελεγκτικοί μηχανισμοί φαίνεται ότι είναι μόνο στα χαρτιά.
    Για το γάλα ένα άλλο που μου είπαν είναι ότι όταν πίνουν βράδυ γάλα τα παιδιά δε ψηλώνουν. Άκουσον, άκουσον....Οι επιστήμονες παιδίατροι κα προσπαθώ να καταλάβω ποια θεωρία ασπάζονται...
    Άσε και τ' άλλο. Μου είπαν ότι τα κεράσια που κυκλοφορούν τώρα με 14 ευρώ είναι βόμβες γεμάτα δηλητήρια. Μάλιστα ρώτησα και γνωστούς μου που ασχολούνται μ' αυτά. Ο ΕΦΕΤ τι στο καλό κάνει?
    Τι να τρώμε τελικά και από που?

    Φιλια πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η μεγαλη μου κόρη, εκοψε εντελώς να πίνει γάλα,
    απο 9 μηνων!Ηταν ενα πρόβλημα μπορώ να πω και για χρόνια, καθημερινα, της εδινα ενα ποτηρι, χωρις να την πιεζω.
    Ποτέ δεν το επινε.Και κατεληγε στον νεροχύτη.
    Στα τρία της χρόνια ξαναρχισε να πίνει!
    Σχεδον τα ίδια και με την μικρή μου κορη, η οποία όμως δεν το ξαναέβαλε στο στόμα της.
    Και οι δύο είναι γερές και εχουν πολύ καλες τις
    ετησιες αιματολογικες εξετασεις.
    Αν εξαιρεσουμε ενα σκελετικό πρόβλημα που εχει η μεγαλη(σκολίωση)κανενα θμα δεν δημιουργήθηκε απο την διακοπη της γαλακτοποσίας.
    Η πεθερά μου τώρα,
    εχει δυσανεξία στο γάλα και σε αρκετα παραγωγα του.Απο την ηλικία των 32, μπήκε στην εμμηνοπαυση!
    Και όμως η μετρήσεις για οστεοπόρωση είναι κατι παραπα΄νω απο αριστες και είναι σημερα 65 χρόνων.
    Με αυτές τις εμπειρίες λοιπον,η αποψη μου για
    πολύ μεγαλα οικονομικά οφέλη, που δεν τα βαζει ο νους μας, ενισχύεται

    ΑπάντησηΔιαγραφή