Πέμπτη 15 Απριλίου 2010

Απαγόρευση καπνίσματος στις δημόσιες υπηρεσίες...


...ναι καλά! Ανοίγω την πόρτα νοσοκομείου για παιδιά και οι γιατροί είχαν ντουμανιάσει το δωμάτιο.

Επισκέφτηκα υπηρεσία δήμου και μύριζε τσιγαρίλα. Αλήθεια κάποιος ελεγκτικός μηχανισμός υπάρχει ; Έχει τιμωρηθεί κανείς ; Αλλά για ένα τσιγαράκι θα τιμωρηθούν; Eδώ άλλοι κλέβουν εκατομμύρια και είναι απ' έξω.

Τελικά έχουμε νόμους για τους τύπους. Ούτε στα πιο απλά πράγματα δε μπορεί να μπει κάποια τάξη περιμένουμε να μπει στα δύσκολα;

Κακόμοιρη Ελλαδίτσα!!! Από κέντρο του πολιτισμού σε καταντήσαμε κέντρο της καφρίλας.

Άραγε έχουμε καταλάβει πόσο κάφροι είμαστε όλοι μας;;;

5 σχόλια:

  1. Καπνιζουν και θα καπνιζουν παντου...Σε αυτη τη χωρα δεν ισχυει και δεν σεβονται τιποτα...Κριμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γεια σου φίλη μου, τι κάνεις; Και μη σκας για το τσιγάρο, τι είναι μπροστά στα άλλα που μας ταλανίζουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλησπέρα Aelyn0204 και alataki. Δε σκάω τόσο για το τσιγάρο αυτό καθ' αυτό. Και εγώ δυστυχώς καπνίστρια είμαι. Αγανακτώ όμως με την έλλειψη σεβασμού, ευθύνης. Αγανακτώ για τους μη εφαρμόσιμους μαϊμού νόμους. Όλο για εγκλήματα και απατεωνιές ακούμε και δεν έχουμε δει κανένα να τιμωρείται. Αντιθέτως βγαίνουν και καμαρώνουν απ' πάνω. Η εξαίρεση έχει γίνει κανόνας. Ανησυχώ που οδηγούμαστε, που θα μεγαλώσουν τα παιδιά μας.

    Σας φιλώ και σας ευχαριστώ για τα σχόλιά σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Νοσοκομείο Κατερίνης. Κόσμος έξω από ένα ιατρείο να περιμένουν υπομονετικά τον γιατρό να τους εξετάσει. Περιμένουν και περιμένουν και περιμένουν… Κάποια στιγμή ανοίγει η πόρτα. Στο βάθος ένας γιατρός με το τσιγάρο στο χέρι (αναμμένο). Ένας ασθενείς διαμαρτύρεται αναφέροντας το νόμο για την απαγόρευση του καπνίσματος. Υπάρχει ένταση ανάμεσα στον γιατρό και τον ασθενή. Ο ασθενής κάνει αναφορά για τον γιατρό που κάπνιζε. Το βράδυ σε τοπικό τηλεοπτικό σταθμό ο διευθυντής του νοσοκομείου: «κάποιοι είπαν ότι ο γιατρός ήταν έξω από το ιατρείο, απλά ο ασθενής τον είδε από το παράθυρο και, επειδή υπάρχει και μία απόσταση, νόμιζε ότι ήταν από μέσα» (έτσι είναι. μάλιστα θύμωσε τόσο πολύ ο γιατρός για την παρατήρηση, που πήδηξε μέσα στο ιατρείο από το παράθυρο και μάλωσε με τον ασθενή).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κανένας νόμος δεν εφαρμόζεται.
    Αυτό το μάθαμε πιά!
    Και γω τα εχω πάρει με το τσιγαρο, αν και καπνίστρια.
    Ο διευθυντης του δημοτικού σχολείου των παιδιών μου, μέγας καπνιστής,εχει ντουμανιάσει όλους τους διαδρόμους και τα γραφεία των δασκάλων.
    Οχι,δε του λεει κανεις τίποτα, αντιθέτως εχουν ξεσαλωσει όλοι οι καπνιστες δασκαλοι, με αποκορυφωμα, να παω τυχαια σε ενα διαλειμμα, και να βρω την Αγγλικού να καπνίζει και να πινει καφεδακι, μεσα στους διαδρόμους του σχολείου, παρεα με δύο κοριτσακια της πρωτης δημοτικού.
    Δε σας λεω τι εγινε,μάλλον τίποτα ουσιαστικό.
    Ο διευθυντης αυτος εχει παραιτηθει αυτη τη στιγμή,
    για άλλο λόγο, οικονομικό σκανδαλο, και τα πραματα αλλαξαν.
    ( καλα στην φυλακή βέβαια, δεν πρόκειται να μπεί)
    Και πας στο εξωτερικό και βλέπεις τον πολιτισμό.
    Γιατί αυτό σημαινει πολιτισμός, να σέβεσαι τον αλλον.
    Την καλημέρα μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή