Παρασκευή 19 Μαρτίου 2010

Μωρία και Τιμωρία : ότι μας χαρακτηρίζει, ότι μας αξίζει


Εχθές πήγα στο supermarket. Μοίραζαν ενημερωτικά έντυπα για τις υπάρχουσες προσφορές.

Η κυρίαρχη ήταν: "Μέχρι το Πάσχα οι τιμές του 80% των προϊόντων μας θα διατηρηθούν σταθερές ". Με αστερίσκο και με μικρά γράμματα στην κάτω σειρά : " Eξαιρούνται τα οπωροκηπευτικά ".

Τι λέτε μωρέ ξεφτίλες !!! Επειδή αυξήθηκε το ΦΠΑ εμείς θα την πληρώσουμε ;

"Αγαπητό κράτος ," αυτός ήταν ο λόγος που αυξήσατε το ΦΠΑ;;; Για να την πληρώσει πάλι ο φτωχός λαός;;; Ποιον κοροιδεύετε ρεεεε;;;;;

Και τά νέα μέτρα για τους γιατρούς και όλους τους μεγαλοφοροφυγάδες θα ληφθεί αργότερα; Άκουσα καλά;;; Από ποιους θα μαζέψετε τα χρήματα για να ξεχρεώσουμε;

Από το λαουτζίκο έεεε;;;

Σα να μην έφταναν όλα αυτά θέτουμε και τελεσίγραφα για προσφυγή στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Δεν φτάνει που τους κορoιδεψαμε πολλές φορές και τους τα πήραμε τους απειλούμε να μας ξαναδανείσουν κιόλας. Ε ρε θράσος που το έχουμε!


Όχι ρε, να χρεωκοπήσουμε μπας και βάλουμε όλοι μυαλό. Να καταλάβουμε ότι τα χρήματα δεν τα βρίσκουμε στη "λεφτουλιά" και να απαλλαγούμε από το κόμπλεξ ότι εάν δεν έχουμε αυτό η εκείνο θα χαθούμε.

Και να οι πιστωτικές κάρτες και να τα ψώνια για επίδειξη, να μπούμε στο μάτι του άλλου, να το παίξουμε κάποιοι, να ξεγελάσουμε τη μίζερη ζωή μας.

Εθελοτυφλούμε όταν στρίβουμε από το κατάστημα ότι ο μεγαλοιδιοκτήτης τρίβει τα χέρια του και σκέφτεται : "Να άλλο ένα κορόιδο. Καλά τη βγάλαμε και σήμερα"!

Μόνοι μας παραμυθιαζόμαστε, μόνοι μας βγάζουμε τα μάτια μας. Καλά να πάθουμε.

Aφού είμαστε αστοιχείωτοι και δεν ξέρουμε απλά μαθηματικά ότι ένα ευρώ = 340 δρχ , καλά να πάθουμε. Αφού την αξία των χρημάτων της αντιλαμβανόμαστε από το υλικό, εάν είναι κέρμα ή χαρτί πάλι καλά να πάθουμε. Να μην έχουμε να φάμε να δούμε μήπως και βάλουμε μυαλό...

Κρίμα!!! Πολύ κρίμα!!! Θα τρίζουν τα κόκκαλα των προγόνων μας...

1 σχόλιο: