Κυριακή, 27 Φεβρουαρίου 2011

Έκθεση μαθητή με θέμα: "Τι να ζητήσω από τον Θεό"

Κάνω αναδημοσίευση ενός άρθρου από την εφημερίδα του Επταλόφου το οποίο με συγκλόνισε :

"Θεέ μου , απόψε σου ζητάω κάτι που το θέλω πάρα πολύ, θέλω να με κάνεις τηλεόραση! Θέλωνα πάρω τη θέση της τηλεόρασης που είναι στο σπίτι μου. Να έχω...το δικό μου χώρο. Νά έχω την οικογένειά μου γύρω από μένα. Να με παίρνουν στα σοβαρά όταν μιλάω. Θέλω να είμαι το κέντρο της προσοχής και να με ακούν οι άλλοι χωρίς διακοπές ή ερωτήσεις. Θέλω να έχω την ίδια φροντίδα που έχει η τηλεόραση όταν δεν λειτουργεί...

Όταν είμαι τηλεόραση, θα έχω την παρέα του πατέρα μου όταν έρχεται σπίτι από τη δουλειά, ακόμα και αν είναι κουρασμένος. Και θέλω τη μαμά μου να με θέλει όταν είναι λυπημένη και στεναχωρημένη, αντί να με αγνοεί. Θέλω τ' αδέρφια μου να μαλώνουν για το ποιος θα περνάει ώρες μαζί μου. Θέλω να νιώθω ότι η οικογενειά μου αφήνει τα πάντα στην άκρη πότε-πότε, μόνο για να περάσει λίγο χρόνο με μένα. Α, και το τελευταίο, κάνε με έτσι ώστε να τους κάνω όλους χαρούμενους. Θεέ μου, δε ζητάω πολλά.
Θέλω μόνο να γίνω σαν μια τηλεόραση!"

Η δασκάλα που το διάβασε (καθώς βαθμολογούσε) την έκανε να κλάψει.
Ο σύζυγός της που μόλις είχε μπει στο σπίτι, τη ρώτησε: "τι συμβάινει;"
Αυτή απάντησε : "Διάβασε αυτήν την έκθεση, την έχει γράψει ένας μαθητής μου".
Ο σύζυγος είπε: "Το καημένο το παιδί. Τι αδιάφοροι γονείς είναι αυτοι!"

Τότε αυτή τον κοίταξε και είπε:
"Αυτή η έκθεση είναι του γιου μας!..."

Δευτέρα, 21 Φεβρουαρίου 2011

Κανελόνια με σπανάκι

Για τη γέμιση :
Σπανάκι κατεψυγμένο και ψιλοκομμένο
Μισό πράσσο
1 κρεμμυδάκι ξερό
Ανθότυρο
Φέτα
1 αυγό
αλάτι
Πιπέρι
Λάδι
Εκτέλεση : Τσιγαρίζουμε το σπανάκι με το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι και το πράσο. Βάζουμε ανακατεμένο το ανθότυρο και τη φέτα και αν θέλουμε κίτρινο τυρί. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Αφού το κατεβάσουμε από τη φωτιά ρίχνουμε και ανακατεύουμε γρήγορα το αυγό και αν θέλουμε προσθέτουμε και λίγη κρέμα γάλακτος.

Στη σε ένα πυρέξ στρώνουμε λαδόκολλα και αρχίζουμε να γεμίζουμε και να τοποθετούμε τα κανελόνια (αυτά που δεν χρειάζονται προβράσιμο). Περιχύνουμε τα κανελόνια με κρέμα γάλακτος , κίτρινο τυρί και λίγη φρέσκο πολτό ντομάτας (χρησιμοποιώ αυτή στο γυάλινο βάζο). Στη συνέχεια πετάμε εδώ και εκεί λίγα κομματάκια φρέσκο βούτυρο. Βάζουμε αλάτι και τριμμένο μαύρο πιπέρι.

Ετοιμάζουμε τη μπεσαμέλ και ανακατεύουμε δύο τρεις κουταλιές πολτό ντομάτας και βάζουμε λίγο μπαχάρι. Την τοποθετούμε επάνω στα κανελόνια, ρίχνουμε τριμμένο κίτρινο τυρί και μερικά κομματάκι φρέσκο βούτυρο.

Το φαγητό είναι έτοιμο για ψήσιμο. Αφού έχουμε προθερμάνει το φούρνο, το αφήνουμε να σιγοψηθεί μεταξύ 150-180.

Το φαγητό μας είναι έτοιμο.